Segons un estudi l'impacte econòmic del Festival del Circ 2014 a Figueres ha estat d'1,2 MEUR
2014-04-02 13:30La 3a edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres, celebrat el passat mes de febrer, ha tingut un impacte econòmic a la ciutat d'1.235.327,49 euros. És a dir, aquest resultat representa que per cada euro aportat com a subvenció per l'Ajuntament s'han generat 11,2 euros d'impacte econòmic a la ciutat i que per cada euro de cost total de l'esdeveniment s'han generat 2,09 euros.
Aquesta anàlisi s'ha dut a terme d’acord amb una nova metodologia que a partir d'ara, permetrà analitzar l'impacte econòmic que tenen els principals esdeveniments que es duen a terme a Figueres. Cal tenir molt present que aquest estudi es centra en l'impacte econòmic només a la ciutat de Figueres, per bé que cal tenir en compte que el Festival té un impacte en un àmbit geogràfic més ampli.
Per a fer l’estudi s'han obtingut dades a través de diferents canals: realització d'enquestes, anàlisi del pressupost del Festival i de les entrades venudes, anàlisi de l'impacte del festival en mitjans de comunicació, ocupacions hoteleres, etc. En concret s'han realitzat 384 enquestes repartides entre els 5 dies del Festival (marge d'error del 5% i nivells de confiança del 95%) que s'han centrat especialment en dades referents la despesa per persona i a l'origen dels visitants. Pel que fa a la presència en mitjans s'han comptabilitzat totes les aparicions de notícies no pagades referents al Festival en mitjans de comunicació tenint en compte el cost que hauria tingut la seva publicació.
Recordar que el festival va comptar amb un total 28.146 espectadors, els quals varen gastar de mitjana 20,4 euros, quantitat que no inclou el cost de l'entrada). Un 8% dels espectadors eren forans i es varen realitzar unes 1.350 pernoctacions a la ciutat.
L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, argumenta la necessitat de posar en marxa una monitorització d’aquest tipus perquè “creiem necessari conèixer la repercussió econòmica dels esdeveniments que es fan a la ciutat per poder adoptar decisions amb vista al futur ”. Felip afegeix que “el sistema va més enllà i no només analitza l’impacte econòmic sinó que també permet obtenir dades sobre d’altres àmbits com el cultural o el social”.
Cal remarcar que al tractar-se d'una nova metodologia, els resultats obtinguts no es poden comparar amb anàlisis prèvies fetes d'altres esdeveniments amb metodologies diferents.