Segons la CUP allunyar les dones amb burca o nicab dels edificis municipals només aconseguirà empitjorar la seva situació

2010-06-22 20:50

Davant la notícia que l’Ajuntament de Figueres ha acordat fer una modificació de l’ordenança de civisme perquè prohibeixi l’accés als locals municipals a les persones amb la cara tapada, la CUP vol remarcar que no es tracta d’un tema de seguretat als equipaments edificis municipals, sinó que aquesta decisió es pren exclusivament per vetar-hi l’entrada a dones que vesteixin burques o nicabs (una problemàtica actualment inexistent a la ciutat).

La Candidatura considera que la burca suposa un atac a la dignitat de les dones i a la igualtat en la relació entre els ciutadans. Aquesta prohibició, però, no solucionarà ni una cosa ni l’altra. Només aconseguirà allunyar aquestes persones de les instal·lacions municipals, uns dels espais que més els pot ajudar a superar per elles mateixes aquesta situació.

La CUP reclama valentia a l’ajuntament de la ciutat i passes fermes en polítiques socials que donin més poder a aquestes dones, i que no doni cobertura als discursos xenòfobs.

La CUP, a més, recorda que la situació d’indignitat d’aquestes dones es veu agreujada per una llei d’estrangeria que les condemna a la il·legalitat i les priva dels drets més elementals, que dificulta el seu accés al món laboral i educatiu i que, per tant, les fa més esclaves i dependents. Una llei que, a més, les posa en perill d’extradició si denuncien la violència de gènere.