Segona victòria consecuitiva de la UE Figueres, 1-2 a Cornellà

2014-02-10 08:00

Un Figueres immaculat ha fet saltar la banca a Cornellà (1-2) amb un triomf d’un mèrit incalculable. Els unionistes han despertat l’aspirant de la migdiada amb dos gols de traca i mocador (7’ i 22’) en l’arrencada del primer període i no s’han desdibuixat ni després de l’1-1 d’Óscar (16’) ni tampoc quan l’àrbitre ha enviat Bernat a la dutxa tot mostrant-li dues grogues en només dos minuts (26’) i amb un món encara per endavant. Sense taques, els de Francesc Cargol han estat molt fins en el tram inicial. No havia passat res fins que Xavi Ferrón, a la frontal, s’ha mirat la situació després de recollir un rebuig i ha etzibat un obús amb la dreta que s’ha estampat al pal dret abans de reposar a la xarxa (7’). La Unió tenia la lliçó ben apresa. Ha corregut com sempre per evitar que el Cornellà se sentís còmode. I ho ha aconseguit, tot i que en una falta lateral a l’esquera de l’atac dels del Llobregat que Juvenal ha penjat a l’àrea Óscar s’ha enfilat amb una escala per despenjar-la i, ben sol, ha fet l’1-1 amb el cap (16’). No n’hi ha hagut prou per fer tremolar un Figueres molt coherent, ordenat i viu. I poc després, Moñino s’ha tret de la màniga un gol olímpic des de la cantonada a l’esquerra d’Iñigo que el porter s’ha empassat al pal llarg (22’). L’1-2 ha regenerat la solidesa defensiva d’un Figueres que ha entès que calia multiplicar l’esforç quan Bernat era amonestat dues vegades en només dos minuts (27’). D’aquí fins al descans, el joc del Cornellà no ha guanyat revolucions –només ha molestat Reig amb un tir alt de Baruc (30’), tot i que al Figueres li ha costat un xic retenir la possessió. A l’altre costat, Guillem Cornellà ha fet intervenir el porter local amb un llançament de falta que Iñigo ha desviat a tocar del pal dret (44’).

En el segon acte –al descans, Ivan Cristino ha rellevat Fageda, el Cornellà s’ha acabat desesperant perquè no ha trobat la fórmula per fer anar de corcoll un equip en inferioritat numèrica. El Figueres ha fet la feina, i ho ha fet bé. Sense fisures, sense disbauxes. I amb molt seny. Ni els vuit córners que els barcelonins han posat a l’àrea de Reig han servit per fer moure la tendència. De fet, la situació amb més verí a l’àrea altempordanesa ha estat just quan el partit moria, en un cop de cap d’Óscar que el porter blanc-i-blau ha desviat per sobre el travesser amb la punta dels dits (87’) –el mateix jugador havia provat una tisora mal dirigida minuts abans (59’). Des de la cantonada, les closques de David Garcia (64’) i Dani Martí (74’) també han fet evidente que el Cornellà insistia… però poca cosa més. El Figueres, extremadament seriós, ha collat un rival dels totpoderosos que s’ha acabat agenollant.