Science Needs You comença amb una exposició

2017-10-24 17:00

En el marc de l’esdeveniment Science Needs You!, organitzat per l’ACDIC (Associació Catalana per a la Divulgació Cientíifica), se celebren aquesta setmana els actes previs dels dies 24 (dimarts) i 26 (dijous) i la mateixa Jornada principal del dia 28 (dissabte). Essent tots els actes d’assistència gratuïta.

El dimarts 24 a les 19:30 h tindrà lloc a Casa Empordà de Figueres la inauguració de l’exposició de microfotografies de Rubén Duro “Viatge a l’Invisible”, que inclourà un diàleg amb la Dra. en Filosofia Laura Benítez i el mateix biòleg i fotògraf, en el que es tractaran les implicacions estètiques i ètiques de la biotecnologia; en el decurs d’aquest diàleg es projectaran dos curtmetratges de BioArt.

El dijous 26 a les 20:00 h, al “Museu de la Tècnica de l’Empordà” es presentarà el llibre: ”Amb l’aigua al coll” del biòleg i periodista Dani Arbós. Aquest acte està organitzat per Llibres Low Cost i comptarà amb la presència de la famacèutica figuerenca Núria Cullel com a presentadora.

Finalment, dissabte 28 d’octubre es desenvoluparà la jornada Science Needs You! al Teatre el Jardí de Figueres (des de les 9:30h fins a les 23:00h) que tractarà sobre “les fronteres de la Biomedicina”. 

Al matí amb xerrades dels investigadors: Anna Veiga; Bonaventura Clotet i Ramon Brugada, totes elles amb activitats participatives adreçades al públic a partir de 15 anys. 

La tarda començarà  amb la xerrada titulada “El somni matemàtic”, impartida pel matemàtic Mircea Sofonea de la Universitat de Perpinyà, que tractarà sobre les aplicacions pràctiques de la matemàtica a la biotecnologia i continuarà amb l’estrena del muntatge artístic “Ballarins Minimals” el que la companyia Agitart de dansa contemporània interactuarà amb  imatges en moviment de microorganismes captades pel fotògraf i artista Rubén Duro; tot amenitzat per la música interpretada en directe pels violoncel·listes empordanesos: Edgard Casellas i Ester Puig. 

L’apartat nocturn es farà a Albanyà a l’Observatori Astronòmic, i començarà amb una xerrada anomenada: “vida a altres planetes?” i acabarà amb una observació al mateix observatori, dirigida pels seus directors Joan Carles Casado i Pere Guerra, amb la col·laboració de Pere Horts, president de l’Associació Astronòmica de Figueres.