Science Needs You! celebrarà un debat sobre el paper de les dones a la ciència i a la docència científica

2021-11-23 12:00

El dijous 25 de novembre a les 19.30 hores, amb motiu de la commemoració del dia internacional contra la violència de gènere, les jornades de divulgació científica Science Needs You! organitzen a la Sala Monturiol del Casino Sport de Figueres un debat sobre el paper de les dones en la ciència. 

El debat duu per títol Jugant a ser científiques i enginyeres: les dones també hi juguem! i es durà a terme en col·laboració amb el Grup de Docents de Ciències de Secundària de l’Alt Empordà.

Al debat participaran dues científiques i docents com Helena Cortada, directora de l’INS Cendrassos de Figueres i llicenciada en Física per la UB en l'especialitat de Física Fonamental; i Sònia Moret Solà, professora titular de Ciències a l’INS Cendrassos de Figueres, llicenciada en Ciències Químiques per l'UAB i doctorada en Química Analítica per l'UdG. El debat estarà moderat per Mercè Mayné, llicenciada en periodisme a la UAB i locutora de Ràdio Vilafant.

Al debat es parlarà, a partir de l’experiència adquirida a un centre educatiu de Figueres per aquestes dues professionals, de temes com les dificultats implícites pel fet de ser dona en la ciència, dels tòpics que han de trencar les dones a la professió, o de com es treballa per generar vocacions científiques als alumnes, entre altres.

El debat es retransmetrà en diferit per Ràdio Vilafant i compta amb el patrocini d’aquest mitjà.