Santi Vila vol que la reforma del ROM sigui acceptada per almenys tres dels sis grups municipals

2011-12-14 14:00

La Comissió d’estudi per a la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l’Ajuntament de Figueres es reunirà, aquest dijous per primera vegada, amb l’objectiu de millorar el funcionament dels plenaris i dels diferents òrgans col·legiats. La comissió estarà formada per la 1a tinent d’alcalde i portaveu de CiU, Marta Felip, com a presidenta, i els portaveus de la resta de grups municipals com a vocals.

La voluntat del Govern municipal passa per votar la modificació del ROM al ple ordinari de febrer. Un nou reglament que ha de servir per donar coherència al desenvolupament de les sessions plenàries -no només perquè ens els últims mandats ha augmentat el nombre de grups municipals i es necessita una articulació adequada a la realitat actual-, i garantint el dret de control a l’acció de govern per part dels partits a l’oposició.

D’altra banda, en el nou ROM també es modificaran els articles corresponents al títol 3 amb l’objectiu de millorar la transparència, el dret a la informació i la participació dels ciutadans en les qüestions relacionades amb l’Ajuntament.

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, destaca que es treballarà en un text amb vocació de permanència perquè sigui vàlid en els propers mandats municipals. Vila afegeix que ”malgrat que el ROM ens permet tirar endavant la seva modificació amb majoria absoluta, des del Govern ens comprometem a aprovar el text sense una majoria qualificada. És a dir que un mínim de tres dels grups municipals han de donar-hi el vist-i-plau”.

Els treballs de la Comissió es concentraran en dues trobades més, a finals d’any i mitjans del mes de gener.