Santi Vila proclamat candidat de la federació CiU a la reelecció de l’alcaldia de Figueres

2011-01-21 09:00

El comité executiu i l’assemblea de CiU han escollit Santi Vila com a candidat de la federació a la reelecció de l’alcaldia de Figueres. En una reflexió al seu bloc Vila exposa les línies del discurs d’aquesta nit, el qual ha girat a l’entorn de la reflexió de la feina feta durant aquest mandat i els cinc àmbits de treball que han de fer de Figueres una ciutat millor.

El primer dels àmbits, tal i com explica Santi Vila, passa per “aixecar l’economia de la ciutat i combatre la destrucció d’ocupació. És absolutament imprescindible que Figueres s’afirmi com una ciutat creativa i d’oportunitats, amb apostes clares en matèria de generació de nou sòl per a activitats, de formació i d’infraestructures. Hem de consolidar-nos com a ciutat comercial, turística, de cultura i serveis, posicionada realment en xarxa en la megaregió que es defineix entre València i Montpeller”. El segon punt a destacar fa referència a la seguretat ciutadana, on “d’acord amb el Govern de Catalunya hem de millorar el nostre compromís per fer de Figueres una ciutat segura”.

Els tres següents àmbits es centren en un model de ciutat iniciat en els últims quatre anys. “Pel que fa la La ciutat dels detalls hem de seguir treballant en la transformació del casc antic, en la millora de l’espai públic, afavorint els parcs i jardins, els carrers nets i l’art cívic. En l’àmbit de La ciutat de les persones, el proper mandat la ciutat ha de culminar els grans projectes endegats en matèria d’equipaments culturals, formatius, esportius i assistencials –per exemple la plaça de Braus, Caputxins o la residència per a gent gran, entre d’altres”.

L’últim dels àmbits fa referència a La Ciutat Verda. “Hem de consolidar Figueres com una ciutat referent en matèria de sostenibilitat. Durant el segon mandat, si tinc la responsabilitat que es deriva d’haver estat reelegit com a alcalde hauré d’afrontar el repte de la modernització de l’administració local, que hem d’aconseguir que sigui més eficient, al costat i no enfront de la ciutadania”.

Unes mesures que es complementen amb la redacció d’un codi ètic per retornar la confiança en la política. Document que a proposta de l’alcalde Vila es redactarà properament, amb la participació de tots els grups muncipals amb representació a l’Ajuntament de Figueres.