Santi Vila nou membre de la Fundació Ernest Lluch

2012-01-11 14:30

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha entrat a formar part, aquesta setmana, del Patronat de la Fundació Ernest Lluch, el màxim òrgan de govern d’aquesta institució privada nascuda l’any 2002 amb l’objectiu principal de mantenir viva la memòria, el pensament i l’obra de l’ex ministre socialista assassinat per ETA el 2000.

Santi Vila ha expressat el seu orgull pel fet de poder pertànyer a “una institució que aposta pel foment del diàleg entre els ciutadans utilitzant un discurs sobre la forma d’entendre’ns des de la igualtat en la discrepància”. 

Des dels seus inicis, la Fundació organitza, promou i porta a terme un ampli ventall d’activitats relacionades amb el bagatge intel•lectual, cultural i acadèmic de Lluch per assegurar-ne la seva continuïtat. Concretament, aposta per fomentar la reflexió intel•lectual, la producció acadèmica, els compromisos cívics i les aspiracions socials, culturals i esportives que tenia el mateix Lluch.

La Fundació Ernest Lluch, presidida per Fabià Estapé, té la seva seu a l’edifici de la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar, població natal del polític.