Santi Vila lliura les Banderes Blaves a un total de 90 platges i 24 ports catalans destacant la qualitat turística de Catalunya

2013-06-29 18:30

En un acte celebrat aquest dissabte al port de Roses, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), José Ramón Sánchez Moro, acompanyats pel director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, el president de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics de Catalunya, Tomàs Gallart, i l’alcalde de Roses, Carles Pàramo, entre d’altres autoritats, han reconegut avui la tasca feta pels municipis catalans en el foment del turisme i han guardonat a diverses localitats costaneres amb el distintiu de qualitat de la Bandera Blava. En total, s’han premiat 90 platges (tres més que l’any passat) de 39 municipis i 24 ports catalans (igual que l’any passat).

El distintiu de les Banderes Blaves l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), en col·laboració amb la Generalitat. Aquest guardó, reconegut a nivell internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  la informació i l’educació ambiental, els serveis i les instal·lacions, i al mateix temps exigeix per a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

Durant l’estiu de 2012, prop del 98% de les platges catalanes va obtenir la qualificació d’excel·lent, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquest és un requisit indispensable perquè els ajuntaments costaners puguin sol·licitar la candidatura de Bandera Blava per a les seves platges.

L’obtenció d’aquesta qualificació és la conseqüència de les mesures de gestió a les zones de bany i les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners. A més, l’adopció d’actituds cíviques continuades, que eviten l’abocament de residus a les platges i, les accions que s’efectuen en origen, també contribueixen a la bona qualitat de les nostres platges.

Les platges de l'Alt Empordà amb Bandera Blava són la platja Gran de Portbou, Gifeu i la del Port a Llançà, la del Port de la Selva i la d'Empuriabrava. Els ports i dàrsenes esportives de la comarca amb Bandera Blava són CN Llançà, CN Port de la Selva, Port esportiu de Roses, CN L’Escala.