Santi Vila celebra l'ampliació del servei de RENFE entre Figueres i Barcelona

2012-06-06 19:00

L’alcalde de Figueres, Santi Vila -en la seva condició de diputat- ha celebrat l’ampliació del servei ferroviari regional entre Barcelona i Figueres d’acord “amb les necessitats laborals dels usuaris”. Aquest matí durant la sessió de control al Govern, Vila ha qualificat el perllongament horari de la línia R-11 Barcelona-Girona-Figueres “d’excel·lent notícia després de molts anys de reivindicacions” L’alcalde ha assegurat també que el nou servei permetrà satisfer “inquietuds lúdiques, culturals, d’oci que faran possible gaudir de Barcelona des de la nostra regió i a la inversa”. 

L’alcalde de Figueres ha subratllat que fins ara “no hi ha hagut prou elements de fidelització i estímuls pels qui fan un ús més recurrent del servei”. En aquest sentit, ha recordat que ha estat “una línia colpida per la manca d’inversions, afectada per obres i incidències degudes a la línia d’alta velocitat”; subratllant que “pel que fa a la durada, el trajecte Barcelona-Figueres és més castigat avui que fa cinc anys”. 

En resposta a l’alcalde, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha apuntat que els nous horaris de la línia R-11 s’estrenaran el 17 de juny. “S’allarguen hores de servei en horari nocturn i els trens que acabaven a Girona acabaran a Figueres”. “Fins ara l’últim tren des de Barcelona a Figueres sortia a les 20:16h des de l’Estació de Sants, amb el nou horari l’últim tren a la capital de l’Alt Empordà sortirà a les 21:46h”. 

Recoder ha revelat que també s’amplia la freqüència matinal, qualificant-ho de “pas significatiu que marca el camí d’un nou servei d’oferta de regionals que es complementaran amb els Avant”. Finalment, el conseller ha sentenciat que a partir de la segona quinzena de juliol també es posarà en marxa “un nou abonament trimestral que beneficiarà els usuaris amb un ús més recurrent”.