Santi Vila exigeix a Foment una millora urgent de la N-II al seu pas per Figueres

2012-02-20 18:00

Després de l'accident mortal d'aquesta passada nit amb cinc víctimes l’alcalde de Figueres, Sant Vila, exigeix al ministeri de Foment que millori amb caràcter d’urgència la circumval·lació de la N-II al seu pas per la ciutat. L’alcalde ha lamentat la mort dels cinc ocupants del vehicle, en una via que, ha dit, “és un autèntic corredor de la mort”.

Santi Vila recorda que en aquesta, com en d’altres qüestions relacionades amb les infraestructures que circulen pel terme municipal, Figueres es troba en una situació d’indefensió absoluta. Ho demostra per exemple que el ministeri de Foment treballa des dels anys 90 en diferents alternatives per a la millora de la N-II i en aquest temps no s’ha concretat cap proposta.

Aquest tram de N-II és un dels punts de la xarxa viària de les comarques gironines amb més accidents. En part per l’important volum de trànsit de camions que entren o surten del país i perquè es tracta d’una via amb dos sentits de circulació. 

En l'accident produït pocs abans de les onze de la nit han mort cinc romanesos que viatjaven en una furgoneta que ha impactat amb un tràiler. Els altres tres ocupants més han patit ferides greus. D'ells n'hi ha dos ingressats a l'Hospital de Figueres amb pronòstic reservat.