Santi Vila diu que el context de crisi ens ha de servir per repensar projectes com pot ser la carretera entre Vila-sacra i Figueres o el model ferroviari

2011-12-18 18:00

CiU ha celebrat aquest dissabte al vespre un acte per donar la benvinguda al centenar de nous militants de Figueres i comarca. L’acte, que ha comptat amb la presència de Santi Vila, alcalde de Figueres; Jaume Torramadé, president d’Unió a les comarques gironines; Pere Vila, president comarcal de Convergència a l’Alt Empordà; Josep Blanch, president comarcal d’Unió a l’Alt Empordà i de Carles Puigdemont, alcalde de Girona, hi ha assistit unes sis-centes persones entre d’alcaldes, caps de llistes i militants i simpatitzants de Figueres i comarca.

En la seva intervenció Santi Vila ha donat un missatge positiu afirmant que “malgrat el context difícil que ens trobem se’ns brinden oportunitats. Com explica el president Mas quan no tens nord, tots els vents et van a la contra”. Però tal i com ha explicat Vila “nosaltres com a ciutat, tenim el nord molt clar, malgrat que no tenim el vent de cara. Continuem somiant i imaginant una ciutat capdavantera, moderna, coneguda per la seva capacitat de creixement, de progrés i de cohesió. I aquest ha de ser el destil·lat essencial del projecte de CiU a Figueres malgrat que ens toquin temps difícils”.

Vila també ha destacat que en aquests moments que vivim, en el context de crisi, “ens ha de servir per repensar projectes com pot ser la carretera entre Vila-sacra i Figueres o també el model ferroviari a la nostra ciutat i a tota la comarca”. Per Vila, “obrir aquests debats en el context de bonança era impensable, en canvi ara l’actitud és un altre, d’humilitat”, ha conclòs. En l’acte també s’ha donat un reconeixement al militant i exregidor d’Hisenda de Figueres, Albert Ollé. Tal i com ha destacat Santi Vila “per la feina feta, la bona predisposició i que mai no té un no per resposta”.

Per altre banda, Carles Puigdemont, alcalde de Girona, ha explicat que quan volia explicar i fer entendre que a Girona calia un canvi a la ciutat agafava de referent en Santi. “Coneixeu en Santi Vila? Sabeu què està fent a Figueres? Llavors la gent entenia perfectament el que ens proposàvem, perquè la seva fama havia traspassat fronteres. Jo m’he recolzat en l’èxit de Figueres i d’en Santi Vila per fer entendre coses difícils: què vol dir renovar, què vol dir agafar un projecte, modernitzar-lo, canviar-li el llenguatge i posar-lo al centre de la societat”.

Puigdemont també ha agraït el pas que ha fet les persones que s’han fet militants aquest any a la comarca de l’Alt Empordà. “La gent que fa aquest pas, cada vegada més compromès de posar-se en la política, això és una heroïcitat com també és una necessitat que tenim com a país per sortir del forat. Aquest compromís ètic de posar una part del nostre temps a la construcció d’una ciutat, d’una nació”. “Aquest necessitat ens salvarà. Si confiem en nosaltres mateixos ens en sortirem del clot”, ha conclòs l’alcalde de Girona.