Santi Vila demana que es recuperi el darrer tren de Portbou a Barcelona dels caps de setmana

2010-05-13 19:52

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, en la seva condició de diputat al Parlament de Catalunya ha portat al Parlament una proposta de resolució que demana al Govern català que insti al Govern de l’Estat a recuperar el darrer servei de Mitjana Distància, els caps de setmana, operat per Renfe des Portbou (20.30h) a Barcelona-Sants (22.50h).

Segons consta en el text, presentat també per altres diputats gironins del grup parlamentari de CiU, amb l’entrada en vigor dels nous horaris, el darrer tren operat per Renfe-Mitjana Distància amb destinació Barcelona, que circulava els caps de setmana des de Portbou, ha estat suprimit. Amb els nous horaris del servei, el darrer tren surt de l’estació de Portbou a les 19.31 h i arriba a Barcelona-Sants a les 22.13h. Abans, però, l’últim tren sortia de Portbou a les 20.30 h i arribava a Barcelona a les 22.50 h. A més, mentre que el darrer tren efectua parada a Figueres a les 19.56h, abans la realitzava gairebé una hora després (a les 20.52h).

Per tot això, Vila exposa en el text que “es dificulta l’arribada a Barcelona de molts estudiants i treballadors que passen el cap de setmana a les comarques gironines, a banda de castigar un territori amb un caràcter eminentment turístic”.