Santi Vila considera inadmissible que la Generalitat no prioritzi la eliminació de les vies del tren del centre de la ciutat

2010-06-15 19:56

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, considera inapropiades les declaracions del secretari de Mobilitat, Manel Nadal, el qual considera que treure les vies del tren del centre de Figueres no és una prioritat pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

“A Figueres portem des de la dècada dels 70 reclamant una solució per eliminar els dos passos a nivell de la ciutat. Per tant, declaracions com les del secretari de Mobilitat són del tot inapropiades i més quan, l’estiu del 2007, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, es va comprometre, en seu Parlamentària, a que l'estiu del 2009 no quedaria a Catalunya cap pas a nivell al mig de les ciutats, fet que com demostra l’exemple de Figueres no s’ha complert”, explica Vila.

A tot això, l’alcalde afegeix que “és improcedent que ara es desmarquin d’un model ferroviari pactat en l’anterior mandat i que en diferents reunions amb el Ministeri de Foment, Ajuntament i Generalitat hem defensat de forma conjunta”.

L’alcalde espera que el conseller Nadal desautoritzi públicament les manifestacions del secretari de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, recordant, com han fet públic en ocasions anteriors, que la solució ferroviària a Figueres és també un tema important pel Govern català.