Santi Vila visita les obres d’eliminació de barreres arquitectòniques incloses dins el Pla d’Intervenció del Centre Històric

2010-01-14 17:06

L’alcalde de Figueres Santi Vila ha visitat, aquest dimecres, les obres d’eliminació de barreres arquitectòniques de la plaça Sant Pere. Els treballs formen part d’un pla d’ocupació inclòs dins el projecte Treball als barris del Pla d’Intervenció Integral del Centre Històric de Figueres.

El pla d’ocupació, que està integrat per un cap d’obra i sis operaris (quatre homes i dues dones), es va iniciar el passat 31 de desembre i té una durada de sis mesos. Les actuacions realitzades fins al moment han consistit en la col·locació de mobiliari urbà (a la plaça Joan Tutau s’han col·locat set bancs i s’han retirat els que estaven en mal estat) i en la reparació del paviment de les lloses de pedra de la plaça Sant Pere per tal de facilitar la mobilitat.

El projecte de Treball als barris també inclou un pla d’ocupació dins l’àmbit dels serveis socials. El pla, que finalitzarà el 29 de juny, està format per una treballadora social i tres auxiliars de la llar. S’han realitzat enquestes a 586 persones de més de 65 anys per conèixer l’estat de la població a nivell familiar, d’habitatge, de salut.. A partir d’aquí, s’han iniciat els serveis. Aquests inclouen l’atenció domiciliària en ajut personal (higiene, alimentació, tràmits, etc.) i en ajut a la llar (neteja i manteniment, petites reparacions, etc.) per a la gent més necessitada. A més es proporcionen serveis com teleassistència, transport adaptat, menjar a domicili, ajuts tècnics, etc.

El projecte Treball als barris està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. La iniciativa pretén donar resposta a les diverses realitats socials, culturals i econòmiques dels barris, i actua com a complement del Pla d’Intervenció del Centre Històric.