Santi Vila serà el cap de llista gironí de CiU a les eleccions autonòmiques

2010-02-05 19:23

L'alcalde de Figueres i diputat al Parlament català Santi Vila serà el número 1 de la llista gironina de Convergència i Unió. Vila relleva a Eudald Casadesús que va ser el candidat del 2006. En aquelles eleccions CiU va ser la força més votada a les comarques de Girona i va sumar 7 escons. Santi Vila ocupava el lloc número 3 de la llista.

Santi Vila ha estat proclamat oficialment com a candidat aquesta tarda i ha refermat el seu compromís amb l'alcaldia de Figueres.Ha dit que és “una responsabilitat amb la que em sento molt honorat i que penso exercir amb molta humilitat i ambició”. Vila afegeix que “es tracta d’una gran oportunitat per Figueres, i és que molts dels grans temes que té per resoldre la nostra ciutat depenen de la Generalitat de Catalunya”.

Aquesta és la primera vegada, des de la restauració de la democràcia, que un alcalde de Figueres és designat cap de llista d’una formació política a les eleccions autonòmiques per la demarcació de Girona, situació que ja s’ha produït en altres ciutats gironines. És el cas de d’Olot amb el llavors alcalde Pere Macias o Girona amb Joaquim Nadal.