Santi Vila qualifica d’impensable la hipòtesis de dividir el partit judicial de Figueres

2010-02-24 23:00

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, lamenta les declaracions del president de l’Audiència Nacional, Fernando Lacaba, en les que novament proposa la divisió del partit judicial de Figueres com a solució al deficient servei que actualment es presta als Jutjats de Figueres.

Vila considera que “es tracta d’una possibilitat impensable que no faria sinó agreujar els problemes actuals i que, a més, afortunadament, no compta amb la complicitat del govern català.. L’alcalde -coincidint amb el Col·legi d’Advocats de Figueres- afegeix que “la solució a a la nostra ciutat passa per la creació de noves estratègies, la dotació de majors recursos i d’estímuls econòmics que permetin reduir la càrrega de treball dels magistrats i garantir la seva permanència al davant dels respectius jutjats durant un mínim de tres anys”.

A tot això, Vila considera ofensiu i molt desafortunat que Lacaba menystingui la segona ciutat de la demarcació de Girona al referir-s’hi com un destí “amb pocs atractius”, “cosa que demostra un gran desconeixement dels actius de la ciutat i del país per part del president de l’Audiència de Girona”.