Santi Vila parlarà de les ciutats creatives al Museu Dalí

2010-11-03 14:52

L’alcalde Santi Vila pronunciarà, aquest vespre sota la cúpula del Teatre Museu Dalí, la conferència “Les ciutats creatives, a propòsit de Figueres”. Durant aproximadament una hora, Vila anirà desgranant la seva visió sobre l’evolució de les ciutats i com aquestes han de fer front als reptes presents i de futur.

En el seu discurs, editat expressament per a la ocasió en un llibre de petit format, Vila començarà amb un “elogi a la ciutat entesa com a màxima expressió de civilització, democràcia i oportunitats, com a cèl·lula primigènica des d’on es construeix la nació i l’Estat”. Elogi que donarà pas a la idea de conversió de les ciutats cap a mega regions, per centrar-se després en els aspectes que fan atractiva la vida a la ciutat.

Més endavant, l’alcalde centrarà el discurs en l’hora de les ciutats creatives i com aquestes, i les mega regions, basen el seu creixement -segons han estudiat economistes, geògrafs i urbanistes- en les “3T”: teconologia, talent i tolerància.

Finalment -i després d’assenyalar alguns dels perills de l’evolució actual del fet urbà- Vila farà una pinzellada sobre el concepte de la Catalunya Creativa, entenent el país com una gran ciutat.