Santi Vila és a París per promocionar Figueres i l’Empordà

2011-12-05 17:00

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha viatjat a París convidat per la delegació a França de la Generalitat de Catalunya. Vila afronta aquesta estada, de dos dies, amb “l’objectiu de reforçar la marca de Figueres i Empordà al país veí i aprofitar millor la connexió de la ciutat amb França, a través de l’alta velocitat ferroviària”.

L’alcalde Vila, acompanyat per la figuerenca Maryse Olivé, delegada adjunta de la Generalitat de Catalunya a França, es reuneix aquest dilluns amb representants de la SNCF (empresa que gestiona els serveis ferroviaris de l’alta velocitat al país veí). La trobada s’ha programat amb l’objectiu de realitzar un balanç del primer any de l’entrada en servei de la connexió de Figueres i França a través del TAV i per treballar accions conjuntes de promoció del servei. L’agenda d’actes de dilluns es tancarà aquesta nit amb un sopar a l’Assemblée Nationale amb els diputats Daniel Mach i Fernand Siré.

Reunió Govern francès
Demà dimarts, Vila i Olivé es trobaran, a la seu del Ministère des affaires étrangères et européennes, amb el Sr. Basaguren, ambaixador per les comissions intergovernamentals, cooperació i qüestions transfrontereres. Una reunió a on es tractaran temes de caràcter transfronterer.

Seguidament, la delegació figuerenca realitzarà una visita a l’Assemblée Nationale on es reunirà amb diputats des Pyrénnées Orientals i amb el sr. Hervé de Charette, Député Maire i membre de la comissió d’afers estrangers de l’assemblea. Més tard, Vila assistirà a algunes de les sessions parlamentàries.

La jornada de trobades oficials de dimarts acabarà amb una reunió amb Bernard Accoyer, president de l’Assemblée Nationale, qui els rebrà a la seva residència oficial, l’Hôtel de Lassay.