Santi Vila demana a la Generalitat que continuï amb el programa d’escoles taller

2010-04-21 17:46

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, en la seva condició de diputat al Parlament de Catalunya, ha instat a la Generalitat que convoqui per aquest any el Programa d’escoles Taller a Catalunya amb la dotació pressupostària adequada, a més de garantir-ne la seva pervivència considerant-la com un bon recurs formatiu i per a la inserció laboral dels joves.

A més, Vila recorda que “a tota la resta de comunitats autònomes de l’Estat -fins i tot a les quals també s’hi ha fet el traspàs de competències- hi haurà convocatòria d’escoles taller per al 2010. El pressupost amb el qual desenvoluparan aquests programes serà de més de 431 milions d’euros”.

A Figueres, des del 1996 i fins l’actualitat, s’han creat sis escoles tallers, les quals han centrat els seus projectes primer al convent dels Caputxins i, des del 2005, al castell de Sant Ferran. En total han passat per l’escola taller de Figueres 210 alumnes, que s’han format com a paletes, fusters, instal·ladors, pintors i jardiners, obtenint en totes les edicions un alts percentatges d’inserció laboral.