Santi Vila aconsegueix que s’estudiï la viabilitat d’un tramvia entre Olot, Figueres i Roses

2011-09-14 18:00

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, en la seva condició de diputat al Parlament de Catalunya ha aconseguit que es programi un estudi de viabilitat d’un tramvia que connecti Olot, Figueres i Roses. Vila ha possibilitat que s’inclogués aquest tram quan inicialment durant la Comissió de Territori i Sostenibilitat, celebrada aquest matí a la cambra catalana, només es preveia aprovar la proposta de viabilitat d’un tramvia entre Olot i Girona.

Encara dins l’àmbit ferroviari,  la mateixa comissió ha aprovat garantir les vies de passatgers i la priorització de la millora de les connexions transfrontereres entre la Catalunya Sud i el Rosselló.

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha qualificat els dos acords “d’excel·lent notícia”. D’una banda, ha concretat que “l’estudi de viabilitat és un pas important cap a l’objectiu de dotar el territori d’una xarxa capil·lar de curta distància i avançar cap a l’equilibri territorial”. D’altra banda, pel que fa al manteniment de la xarxa ferroviària de mitja distància entre Catalunya i el Rosselló quan la Generalitat n’assumeixi la gestió, Vila “ha assegurat que així es tranquil·litza els veïns de Llançà, Colera i Portbou; alhora que es reforcen els lligams entre el Rosselló i la Catalunya Sud”.