Sant Pere Pescador acull la trobada Tramuntanada amb 120 escoltes

2015-04-02 09:00

Aquesta Setmana Santa, Sant Pere Pescador acollirà la Tramuntanada, una trobada en què hi participaran 120 joves voluntaris vinguts d’entitats d’escoltisme i guiatge de Catalunya, Mallorca, Menorca, València i l’Alguer. Com expliquen al seu lloc web, "la tramuntana és un dels vents més forts del territori català. Tramuntana significa "més enllà de les muntanyes" i amb aquesta frase els escoltes i les guies ens sentim molt identificats. Sempre volem anar més enllà, més lluny i arribar a tothom".

La trobada té com a objectiu que els joves dels diferents territoris puguin conèixer-se entre ells i intercanviar experiències, i inclourà activitats de formació, coneixença i servei a la natura, entre d’altres. També s’hi faran dues ponències obertes al públic, que tractaran com l’escoltisme pot esdevenir una eina per transformar la societat i la realitat social del país on vivim. Aniran a càrrec de l’economista i activista Arcadi Oliveres i del periodista i politòleg Lluc Salellas, tots dos membres d’agrupaments escoltes en el passat.

Durant la trobada, els i les joves faran accions de servei al medi natural. D’una banda, podran conèixer com treballa l’entitat Sorellona per preservar el medi als Aiguamolls de l’Empordà, a través d’una activitat d’aprenentatge servei sobre la biodiversitat. D’altra banda, els participants faran tasques de neteja a les platges de Sant Pere Pescador.

Els objectius de la trobada són crear un espai formatiu compartit i crear vincles i lligams entre els participants, joves escoltes i guies que pertanyen a diverses entitats, però que estan units per vincles comuns derivats d'un mateix entorn cultural, tot compartint una llengua, una història i una tradició. 

La trobada l’organitza el Projecte 4vents, una xarxa formada per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca (MEGM), Escoltes i Guies de Mallorca (EGM), Escoltes i Guies de l’Alguer (EGA), Federació d’Escoltisme Valencià (FEV) i Escoltes de Menorca (EM), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere Pescador.

4vents és un projecte de col·laboració entre les associacions escoltes de Catalunya, Menorca, Mallorca, País Valencià i l'Alguer. El projecte vol reforçar les relacions existents i aprofundir en els aspectes comuns entre aquests escoltes i guies, units per vincles comuns derivats d'un mateix entorn cultural, tot compartint una llengua, una història i una tradició.

La intenció de 4vents és reforçar el treball que fa cada una de les associacions en el seu territori, buscant sinèrgies i potenciant aquelles característiques culturals, lingüístiques i metodològiques compartides i que poden conferir més qualitat a les actuacions de cadascuna de les associacions membres.