Sant Climent Sescebes es sobreposa a l’adversitat del robatori de material i farà dues representacions de la Passió a la llum del dia

2011-04-09 10:51

L’Associació la Passió de Sant Climent i l’Ajuntament de la població han considerat que malgrat l’espoli que han patit en el muntatge, aquest any no es pot deixar de representar la passió, per la qual cosa han programat dues representacions de l’espectacle, que tindran lloc el divendres i diumenge sants, en horari diürn.

La nit de dimecres a dijous d’aquesta setmana, uns lladres van endur-se tot el cablejat del muntatge de la passió, la qual cosa impedeix al grup poder dur a terme els assajos dels darrers dies i les mateixes representacions. La Passió de Sant Climent fa 35 anys que es representa a l’Horta d’en Cusí, un escenari natural a l’aire lliure que la fa única a Catalunya.  

Per a les funcions, que s’han fet sempre a la nit, es requereix un complex muntatge no només per a habilitar l’espai escènic, sinó per a tot l’accés del públic, l’aparcament de vehicles i els serveis. Tot aquest dispositiu es munta al llarg del mes anterior, per la qual cosa a aquestes altures del calendari ja estava en la seva major part instal·lat, o sobre el terreny a punt de ser-ho. Els lladres es van endur tot el cable elèctric de la il•luminació dels accessos, el que dóna energia a la seixantena de focus, el de so, i els de comandament. “A part del problema econòmic que suposa reposar tot el material, el qual valorem en uns 7.000€, és impossible tenir fet per d’aquí deu dies tot el cablejat, la major part del qual és específic i complex. I a demés, no tenim cap garantia que –com ha passat en molts altres llocs- un cop fet l’esforç, els lladres no tornin a passar”, declaren els organitzadors

Però malgrat aquestes consideracions l’opinió majoritària de l’Associació i de l’Ajuntament que li dóna suport, és que la tradició no s’ha de trencar i encara menys per aquest motiu. Per això s’ha decidit que enlloc de les quatre representacions de nit que s’anunciaven per aquest any, se’n faran dues a les 7 de la tarda, el divendres 22 (Divendres Sant) i el diumenge 24 (Diumenge de Pasqua).

Els membres de l’Associació són conscients de que “l’espectacle no serà el mateix. La fosca de la nit és un element més en el nostre espectacle, una mena de “càmara negra” natural que ens amagava la tramoia i l’anar i venir d’actors i tècnics per l’espai. Però no volem saltar-nos aquest any, i la farem igualment. El públic ho entendrà”.

En aquest sentit els organitzadors apel·len a tots els empordanesos i al públic en general per a que acudeixin a Sant Climent solidaritzant-se amb l’entitat, especialment el diumenge en què a la població se celebrarà també el Mercat Jueu: “Fem una crida –diuen- als espectadors habituals, als que han vingut fa poc i han pogut admirar el nostre treball. I és un bon moment pels que no han vingut mai, per a conèixer el lloc i fer un tast del que hem estat fent durant tants anys. Tots plegats ens ajudaran a parar el cop, que ha estat molt dur econòmicament, i que encara ha estat pitjor moralment”.