Salvi Güell diu que darrera el pacte a quatre bandes a Castelló hi ha 'uns poders fàctics que treballen des del 25-M per fer fora ERC de l’alcaldia'

2015-06-11 16:00

Yolanda Falcon / AE Comunicació

Com una gerra d’aigua freda. Així es vivia aquest matí a la seu d’ERC de Castelló d’Empúries l’anunci del tancament dimecres a la nit d’un acord entre CiU, PP, Plataforma Cívica i UDEM per sumar més regidors que ERC i Entesa i per tant treure l’alcaldia als republicans, que a començament d’aquesta mateixa setmana havia anunciat fer un govern en minoria amb la regidora d’Entesa. En la seva compareixença, Güell ha estat clar i contundent.  Ha lamentat l’acord i s’ha reafirmat en el que va dir dilluns: que l’opció d’ERC amb Entesa era la correcta per garantir un canvi en el municipi. “Entenem que es puguin fer pactes multipartits quan hi ha un objectiu en comú, tal com va passar el 2007. Ens vam unir per aturar el POUM i es va poder aturar, però ara no veiem cap objectiu comú en aquest pacte si no és per ser-hi, per resoldre les expectatives d’un regidor per interessos personals i per acontentar aquella gent que darrera mà treballa perquè cert partits no ocupin l’alcaldia”, ha dit Salvi Güell, que representa la llista més votada de Castelló.

Güell ha dit que li sabia greu per les “793 persones que ens van donar la seva confiança per fer el canvi a Castelló. Ens reafirmem que la nostra opció era la correcta”. A més, el republicà castelloní ha tingut paraules pels quatre partits que han fet pacte de govern. “El senyor Gallego (José Manuel Gallego de Plataforma Cívica) busca un sou perquè té problemes econòmics particulars i ha demanat per activa i passiva ser a l’Ajuntament per tenir un sou. De CiU puc dir que és el poder pel poder. Hi ha un regidors d’aquest equip de govern que durant quatre anys ha estat mirant expedients urbanístics per afavorir econòmicament la seva empresa i ara tornarà a estar a l’equip de govern. D’UDEM no tenim res a dir i del PP no ens creiem que estiguin a l’Ajuntament per una regidoria i una tinença d’alcaldia, hi ha alguna cosa més”, ha dit.

L’alcaldable d’ERC de Castelló d’Empúries diu que darrera d’aquest pacte a quatre bandes hi ha “uns poders fàctics que treballen des del 25-M per fer fora ERC de l’alcaldia” i ha afegit: “Tothom té un preu i al final les voluntats es compren”.

Salvi Güell ha comparegut una hora abans que es fes públic l’acord de CiU amb el PP, Plataforma i UDEM per treure-li l’alcaldia i considera que l’objectiu d’aquest pacte era “ser a l’Ajuntament, resoldre les expectatives d’un regidor per interessos personals i acontentar la gent que treballa per sota mà perquè certs partits polítics no ocupin l’alcaldia. Per sort, nosaltres no tenim d’aquesta gent. Nosaltres som lliures”.

Segons Güell, el seu partit no es va precipitar a l’hora d’anunciar el pacte de minoria amb Entesa.