Salvem el Terraprim reclama novament que es desestimi el projecte del parc eòlic de Ventalló

2012-06-21 09:00

La Plataforma Salvem el Terraprim, davant la declaració d’Impacte Ambiental (TES/932/2012, de 19 de abril), publicada en el DOGC núm. 6132 del 21.5.2012,manifesta que, malgrat la diverses al·legacions i opinions contràries al projecte portades a terme per diversos col·lectius, institucions i particulars, la Generalitat de Catalunya continua permetent que les tramitacions continuïn sense tenir en compte el territori, ni les institucions que el representen. 

A través d'un comunicat Salvem el Terraprim considera "que la construcció d’aquest parc eòlic no és viable i que no s’ha tingut en compte les nostres al·legacions, molt especialment, entre d’altres, la de la “Ley de montes” i les mesures del vent, així com la filosofia global de totes elles". El projecte de parc eòlic afecta la serra de Ventalló, Viladamat, Albons, la Tallada i Bellcaire.

L'entitat afegeix que "donada l’actual conjuntura social i econòmica que estem patint, el model de parc eòlic en una carena per tal de transportar l'energia, amb les pèrdues que té pel transport i sense unes dades de vent ben estudiades, és un model completament obsolet i, per tant, amb la crisis que estem vivint, caldria apostar per models més sostenibles i descentralitzats que poguessin donar energia als pobles del voltant". 

Salvem el Terraprim destaca que els valors naturals i culturals del Puig Segalar i la Muntanya Gran de Ventalló, així com dels seus entorns propers, en desconsellen la seva destrucció i la seva transformació en terrenys de producció energètica. Aquesta opinió la comparteixen les plataformes en defensa del territori de la comarca i molts veïns i veïnes de la zona que rebutgen aquesta destrucció: També, en el seu moment, van comptar amb el suport de diferents administracions, concretament el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb el suport majoritari del Consell d’Alcaldes de la comarca que també es van oposar al projecte. 

Salvem el Terraprim conclou el seu comunicat amb la consideració "que implantant les energies renovables amb models de no renovables, sense buscar nous models que afavoreixin el territori, al que es fa és empobrir-lo i perjudicar-lo".