Salvem l'Empordà guanya el judici contra la macrogranja de porcs de Rabós

2012-01-27 08:30

El Tribunal Suprem ha declarat nul de ple dret l’autorització ambiental de la macrogranja de porcs de Rabós. IAEDEN-Salvem l'Empordà després de deu anys d'oposició (campanyes i accions, recursos i al·legacions i, finalment, contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya), celebra la sentència i demana l'aturada immediata de l'activitat.

Els escologistes van presentar recurs contra la granja en considerar que el projecte de construcció no garantia que no existís risc de contaminació de l'aqüífer subterrani de la zona, conegut per l'alta qualitat de les seves aigües i perquè no complia el règim de distàncies de l'explotació ramadera a les poblacions ni amb una altra explotació (1 quilòmetre mínim en els dos casos).

A més, Salvem l’Empordà sempre ha considerat que aquest projecte canviava radicalment el sistema d'activitat ramadera de la comarca i que es tractava d'un model d’explotació industrial. Aquest model, lluny de les explotacions amb caràcter familiar, és un esglaó més de la industria  d’engreix de porcí on la figura del pagès esdevé un assalariat més d’una gran companyia agroalimentària.