Salvem l'Empordà critica l'aprovació del PDUSUF

2010-11-11 08:50

Salvem l'Empordà critica les aprovacions amb rapidesa i just abans de les eleccions, del PTPCG i del PDUSUF . En un comunicat la plataforma ecologista recorda que aquests últims anys han estat, sens dubte, els de major transformació del territori empordanès des del gran creixement urbanístic de la primera línia de costa fa unes dècades. Tot això pot no haver estat res comparat amb el que ens ve a sobre: la platja de vies i el moll sec de contenidors del Port de Barcelona a la plana agrícola del Far d'Empordà, el gran nyap ferroviari que treu l'estació del tren de rodalies del centre de la ciutat amb la nova estació a Vilafant i la multitud de carreteres noves que s'han de construir per donar-hi accés, els desdoblaments de l'A2, l'A26, el tercer carril de l'AP7 i el disbarat de la C-31, la MAT, el gaseoducte Martorell-Avinyonet de Puigventós i els més de 300 aerogeneradors en tramitació, l'augment de l'estratègia de creixement urbanístic de tots els pobles de la comarca i la multitud d'activitats extractives situades en sòls de protecció especial...

També critiquen que l'aprovació del PDUSUF hagi coincidit amb la signatura pública de la Carta del Paisatge de l'Alt Empordà. Suposem que la mala consciència per aquesta planificació territorial tan agressiva fa que s'aprovin Cartes del Paisatge per intentar maquillar la feina mal feta. Malauradament pel paisatge de la comarca, aquest document no té valor jurídic, només és una declaració de bones intencions sense cap tipus de finançament ni programació per portar a terme les actuacions previstes.

Des de Salvem l'Empordà es demana que, en matèria de planificació territorial, es replantegin aquests plans i es torni a les directives marcades pel PDTE, l'únic document realment treballat i consensuat amb el territori i molt més adaptat a les necessitats socioeconòmiques actuals.