Salut reforça amb 20 llits la unitat de pacients subaguts de la Fundació Salut Empordà

2021-01-15 14:00

El Departament de Salut ha posat a disposició de la xarxa d’atenció sociosanitària de la Regió Sanitària de Girona l’increment de 30 llits per a pacients subaguts, que es distribuiran entre l’Alt Empordà i la Garrotxa. Concretament, el Centre Sociosanitari Bernat Jaume de la Fundació Salut Empordà (FSE) en disposarà de vint i els deu restants es reconvertiran per a d’altres serveis al sociosanitari de l’Hospital d’Olot. La mesura s’emmarca en el Pla de suport a l’atenció intermèdia impulsat pel Departament de Salut.

"Aquest reforç té la voluntat de millorar l’atenció dels pacients amb malalties cròniques i gent gran -uns col·lectius especialment vulnerables- i complementar els serveis actuals dels sociosanitaris de l’Alt Empordà i la Garrotxa", explica el gerent territorial del CatSalut a la Regió Sanitària Girona, Miquel Carreras.

En el cas de la FSE, els 20 llits es repartiran a parts iguals entre el Bernat Jaume i l’Hospital de Figueres, d’acord amb la disponibilitat d’espai del sociosanitari. A través del Pla de suport, es facilitarà l'ingrés directe del pacient al sociosanitari sense que abans hagi de passar per la unitat d'aguts de l'Hospital. El Bernat Jaume disposa d’un total de 123 places d’internament i 34 d’hospital de dia. "Incorporar aquesta unitat suposa que millorem l'assistència”, destaca la directora d'Atenció Sociosanitària de la Fundació Salut Empordà, Esther Celda. "Fins ara, aquest tipus de pacient ingressava a la unitat d'aguts de l'Hospital de Figueres, concebuda per a altres tipus de processos, per la qual cosa no podia abordar la complexitat i totes les necessitats que requereixen aquest pacients", explica.