Salut manté les mesures i les recomanacions per fer front a la grip i la COVID tot i el descens dels contagis

2024-01-24 09:00

L’onada de grip ja ha superat el pic epidèmic i actualment el nivell de transmissió és moderat. La incidència estimada és de 284 (240-328) casos per 100.000 habitants. No obstant això, es detecta un augment de la incidència de grip en la població pediàtrica, la qual cosa podria indicar, igual que l’any passat, l’inici d’un segon pic d’aquesta infecció respiratòria. Així ho indiquen les últimes dades setmanals del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions de Catalunya (SIVIC).

La incidència de la COVID-19 es manté en descens i també ho han fet els ingressos hospitalaris. Finalment, el pic de la incidència del virus respiratori sincicial (VRS) és clarament inferior a l‘any passat, per la qual cosa es manté la tendència de finalització de l’onada epidèmica actual.

Per evitar complicacions en cas de contagis, Salut fa una crida a vacunar-se de grip i COVID com a millor mesura de prevenció si no es tenen les vacunes al dia, i recorda que és accessible a tot Catalunya i a tota la població demanant cita a La Meva Salut, citasalut.cat o al CAP.