Salut estén els cribratges amb PCR d'automostra nasal al Teatre de Roses

2021-05-05 09:00

El Departament de Salut estendrà al llarg d’aquesta setmana els cribratges poblacionals amb PCR d’automostra nasal als municipis gironins de Tossa, Roses i Lloret de Mar, on s’habilitaran espais externs per la recollida i el retorn dels kits d’autopresa. El cribratge està adreçat a persones d’entre 16 i 60 anys, asimptomàtiques, que no hagin passat la Covid-19 en els últims tres mesos i que no tingui completada la pauta de vacunació, amb l’objectiu de tallar cadenes de contagi.

A Roses s’ha planificat aquest dimecres 5 (de 9h a 15h) i el dijous 6 (de 13h a 19h). El punt de recollida i retorn de les mostres serà el Teatre Municipal en els horaris establerts.

La PCR es pot fer en el mateix moment o emportar-se-la a casa i lliurar-la posteriorment al mateix punt on s’ha recollit. El temps màxim des de la presa de la mostra fins la seva entrega és de mitja hora per raons de conservació. El cribratge serà seriat, és a dir, cada participant podrà fer-se una PCR cada quinze dies mentre duri la realització del cribratge en el territori.

En el moment de la recollida del kit, un gestor COVID s’encarregarà de registrar  les dades dels participants per fer-ne el seguiment. El kit per a l’autopresa conté una bossa amb tancament hermètic “zip”, un escovilló, un tub on s’haurà de dipositar la mostra, una tovalloleta desinfectant i dues etiquetes. El procediment és senzill i l’estoig conté una guia on es detalla pas a pas el procediment a seguir. També es poden consultar les indicacions en format vídeo.

Els participants en el cribratge rebran un SMS amb el resultat de la prova, que també podran consultar a La Meva Salut entre les 48 i 72 hores posteriors des de la seva recollida. Si el resultat és positiu, se’ls contactarà des del Servei de Vigilància Epidemiològica per fer l’estudi de contactes i dictar l’aïllament pertinent.