Salut Empordà presenta recurs contra l'adjudicació de l'ABS de l'Escala a Eulen

2013-02-14 12:00

La Fundació Salut Empordà ha presentat recurs contra  l'adjudicació definitiva de l'ABS de l'Escala a l'empresa privada Eulen. S'argumenta la manca d'experiència d'aquesta empresa en matèria sanitària. Aquesta acció comporta que el Servei Català de la Salut hagi hagut de prorrogar el contracte amb la Fundació Salut Empordà a l'espera de la resolució definitiva. 

La setmana passada es va constituir el Consell de Salut de l'Àrea Bàsica de Salut, en què hi ha representants polítics i socials dels nou municipis que conformen aquesta ABS. L'objectiu és tenir una eina de control, debat i supervisió de la gestió sanitària. Els 9 municipis que en depenen han manifestat reiteradament la seva oposició a que aquesta ABS sigui gestionada per una empresa privada amb ànim de lucre. També han reclamat a la Generalitat que "aturi el procés d'adjudicació i iniciï un procés de reflexió i de revisió del model sanitari català, buscant el consens del sector i del conjunt dels partits".

D'altra banda el PSC presentarà en el proper ple del Parlament una moció que proposa anul·lar la venda d’actius de l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat i acceptar el recurs de la Fundació Salut Empordà per aturar el canvi de gestió de l’Àrea Bàsica de l’Escala fins a la seva resolució definitiva. Els socialistes volen que el Govern plantegi abans de tres mesos un pla de sostenibilitat i reformes que exclogui la privatització de la gestió dels serveis sanitaris i exigeixen que el departament de Salut doni a conèixer les reformes que proposen per a l’ICS abans de la presentació dels pressupostos de 2013.