Salut anul·la el procés d’adjudicació de l'ABS de l’Escala atenent la petició de la Fundació Salut Empordà

2015-02-05 19:30

El Departament de Salut de la Generalitat ha resolt anul∙lar el procés d’adjudicació de l’ABS de l’Escala a a l'empresa privada Eulen, dedicada a la neteja i a la seguretat. Ho ha fet atenent la petició de la Fundació Salut Empordà.

La Fundació Salut Empordà es va presentar al concurs de la gestió de l’Àrea Bàsica de l’Escala que el CatSalut va convocar el darrer trimestre de l’any passat. Tanmateix, la Fundació va entendre que calia revisar el procediment, a la vista de determinats criteris tècnics econòmics i les perspectives d’una nova regulació jurídica. 

La resolució del Conseller ha estimat que s’havia d’acreditar “que la solvència tècnica ha d’estar vinculada a l’objecte del contracte i, per tant, a la prestació de serveis d’atenció primària”. És a dir, tots els licitadors havien d’acreditar experiència en atenció primària i no només en sanitat en general. 

Marta Felip, presidenta de la Fundació Salut Empordà i alcaldessa de Figueres, ha mostrat la seva satisfacció per la resolució i ha manifestat que, en cap cas, aquest procés ha alterat el funcionament de l’ABS. Així mateix, vol agrair la professionalitat del personal de l’ABS i la col∙laboració dels ciutadans i les institucions. Després d’aquesta resolució, l’entitat manté la gestió de l’ABS de l’Escala, tal com ha vingut fent fins ara.