Salut reforça aquest estiu la Regió Sanitària de Girona amb més de 200 professionals

2010-06-23 08:05

Els reforços d’estiu de la temporada 2010 a la Regió Sanitària Girona, que des de l’1 de gener de 2010 inclou les àrees bàsiques de salut de l’Alt Maresme que pertanyen al Govern Territorial de Salut de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, sumen un total de 69 metges, 86 diplomades d’infermeria i 61 auxiliars administratius, en el marc de les actuacions del Departament de Salut per tal de dimensionar els equips d’atenció primària i hospitalària amb els recursos humans suficients per atendre l’augment de la demanda per causes estacionals. Cal tenir present que les xifres corresponen a personal equivalent, que correspon a 36 hores setmanals durant un mes.

Els reforços d’estiu han quedat exclosos de les mesures en matèria de personal de l’Acord de Govern de l’1 de juny de 2010 del Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya.

Atenció primària

El nombre de professionals que els centres de la xarxa sanitària d’utilització pública de la Regió Sanitària Girona que atendran l’increment de la demanda sanitària és de 65 metges, 78 diplomades d’infermeria i 57 auxiliars administratius, que prestaran els seus serveis a les poblacions de Llançà, Portbou, el Port de la Selva, Roses, Cadaqués, Empuriabrava, l’Escala, Torroella de Montgrí, l’Estartit, Palamós, Sant Antoni de Calonge, Palafrugell, Begur, Pals Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro, Blanes, Canet de Mar, Pineda de Mar i Llagostera.

Atenció hospitalària

Es reforcen els serveis d’urgències de l’Hospital de Palamós amb un nombre total de 4 metges, 8 infermeres i 4 auxiliars administratius. La resta d’hospitals de la Regió, d’acord amb el que s’ha explicat anteriorment, disposen d’una plantilla dimensionada per a dur a terme l’activitat d’acord amb la demanda canviant al llarg de les diferents èpoques de l’any.

A causa de la disminució de l’activitat quirúrgica, els hospitals de la Regió Sanitària tenen previst que estiguin tancats, en el moment màxim que es correspon al mes d’agost, el 13,64% del total de llits hospitalaris de la Regió (hospitals de Figueres, Sant Jaume d’Olot, Campdevànol i Doctor Josep Trueta). Al juliol, de l’1 al 15, el 3,96 %; del 16 al 31, el 7,47 %; al setembre, de l’1 al 15, 12,72%, i del 16 al 30, el 3,69%. Aquest fet no afecta en cap cas l’atenció a les necessitats d’ingrés i en diversos centres s’aprofita també aquesta circumstància per dur a terme obres de millora i manteniment que és molt difícil de fer al llarg de l’any.


El Departament de Salut recorda que en cas d’urgència mèdica es pot trucar al telèfon 061 i en cas de consultes al telèfon Sanitat Respon 902 111 444.