Salut Empordà crea una aplicació de mòbil per als pacients de l'Hospital de Figueres

2022-10-10 11:30

La Fundació Salut Empordà ha creat l’aplicació per a mòbil App FSE adreçada als pacients, amb l’objectiu de facilitar-los la gestió de la majoria de tràmits i la comunicació amb l’Hospital de Figueres i el Centre Sociosanitari Bernat Jaume. La nova plataforma digital permet oferir una millor atenció individual i personalitzada a cada usuari, d’una manera fàcil, àgil i eficaç. El servei està disponible en català i castellà i de forma gratuïta a través dels market places Google Play (Android) o App Store (iOS), a partir del dia 10 d’octubre.  

L’App FSE integra un conjunt de facilitats, com ara el seguiment del pacient al Servei d’Urgències de l’Hospital de Figueres per part de l’acompanyant, la gestió de les visites pròpies o d’un familiar a l’Hospital i al Centre Sociosanitari Bernat Jaume i la descàrrega de justificants d’assistència en aquests dos centres. També permet connectar-se directament al canal La Meva Salut i accedir a l’espai personal del pla de medicació. L’aplicació conté, a més, un apartat reservat a l’actualitat i les notícies relacionades amb l’àmbit de la salut i de la Fundació Salut Empordà. 

L’App FSE s’ha configurat en una versió inicial que s’anirà actualitzant de forma periòdica per millorar i optimitzar la seva utilitat i les seves funcions.  

Passos a seguir
Qualsevol pot descarregar-se l’aplicació i tindrà accés a la part de continguts públics (Notícies). Ara bé, per accedir a l’àrea personal de l’App FSE, els passos són molt senzills. En tractar-se d’un espai digital privat, cal el consentiment signat de l’usuari. El tràmit per facilitar les dades personals i signar el document es pot fer presencialment a Consultes Externes o a Urgències de l’Hospital de Figueres. La Fundació Salut Empordà garanteix la privacitat de les dades personals dels usuaris registrats a l’App FSE, d’acord amb el que estableix el Reglament General de Protecció de Dades. 

A partir d’avui dilluns, s’ha previst que un equip d’informadors ofereixi assessorament als usuaris sobre com s’ha d’activar l’App FSE i quines són les seves funcionalitats. Les taules informatives estaran instal·lades a Consultes Externes, els dilluns i els divendres, de 8 a 15 h, i els dimecres, de 10 a 14 h i de 15 a 18 h; i a Urgències, els dimarts, de 8 a 15 h, i els dijous, de 10 a 14 h i de 15 a 18 h.

Aquesta eina de comunicació s’emmarca en el Pla de Transformació Digital de la Fundació Salut Empordà 2021-2025, que contempla més d’un centenar d’objectius operatius. A més de la posada en marxa d’aquesta App, inclou actuacions com la impressió 3D, la signatura digital, els assistents de veu per als pacients ingressats o la millora en la realització de les enquestes de satisfacció. L’App neix amb la voluntat d’apropar la FSE a la ciutadania i apoderar els pacients i els seus familiars, a través de la incorporació de les TIC a l’assistència i la modernització dels circuits de comunicació.