S'activa el nivell 3 del Pla Alfa a 12 municipis de l'Alt Empordà i es restringeix l'accés al massís de l'Albera

2022-08-18 11:00

Aquest matí, a les 10.30 hores, s’ha activat el nivell 3 del Pla Alfa a 12 municipis de l’Alt Empordà i el Cos d’Agents Rurals ha restringit els accessos al massís de l’Albera. L’activació està motivada d’una banda per la falta de pluja i de l’altra, per l’entrada de vent de tramuntana, que han incrementat el perill d’incendi a la zona.

Les tempestes de les darreres hores no van afectar la zona de l’Albera, on només es va registrar una precipitació acumulada de 2 litres per metre quadrat. Aquestes mateixes tempestes, en canvi, van deixar pluges d’entre 20 i 30 litres per metre quadrat al cap de Creus, a pocs quilòmetres.

Els municipis on s’activa el nivell 3 del Pla Alfa són Cantallops, Colera, Espolla, Garriguella, la Jonquera, Llançà, Mollet de Peralada, Portbou, Rabós, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim previst, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal. Els Agents Rurals recorden que està totalment prohibit fer foc i llençar pirotècnia en zones forestals i el seu entorn i demanen prudència a la zona. Nou de cada deu incendis estan relacionats amb l’activitat humana.