S'accidenta a l'Escala amb un ciclomotor d'un altre i acaba detingut per cultivar marihuana

2012-07-22 11:30

Agents de la policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Escala van detenir el passat dia 15 de juliol a Figueres, Gabriel LL, de 32 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veí de l’Escala, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. 

Prop de les sis de la matí del passat diumenge es va produir un accident de trànsit a l’Escala, on es va veure implicat un ciclomotor. A conseqüència del xoc, el conductor va ser traslladat a l’hospital de Figueres amb ferides de caràcter lleu. Quan els agents van fer els comprovacions de la documentació del ciclomotor, van veure que constava a nom d’una persona diferent a la que el conduïa. Els policies es van adreçar al domicili que figurava a la documentació per tal d’aclarir els fets.

Una vegada al lloc van comprovar que la porta del domicili estava forçada i oberta, i paral·lelament van esbrinar que la víctima de l’accident també residia en aquest pis. Els agents, davant els fets observats i amb un manament judicial, van entrar a la casa on van trobar-hi uns 100 testos amb plantes de marihuana, una instal·lació elèctrica reforçada per facilitar el creixement de les plantes (làmpades halògenes), un sistema de ventilació i extracció de l’aire, sistema de reg, adobs i fertilitzants.  També van comprovar que s’havia manipulat el comptador de la llum per defraudar el fluid elèctric. 

Per aquest motiu, els mossos van adreçar-se a l’hospital de Figueres detenir Gabriel LL com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues) i un delicte de defraudació de fluid elèctric. El detingut, que té antecedents, va passar el mateix dia 15 a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.