S'acaba la segona part del temporal que ha acumulat més de 100 litres a Cabanes, Roses i Castelló. Boadella supera el 93%

2011-03-16 14:00

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya el temporal de pluja i onatge, ocasionat per una extensa àrea de baixes pressions a les capes mitjanes de la troposfera, s’ha traduït en la formació de dues depressions en superfície, la primera de les quals es va abatre sobre Catalunya divendres a la nit i la segona a partir de dilluns a la tarda. L’episodi de dilluns i dimarts s’ha centrat a l’àrea de muntanya del nord-est de Catalunya, amb acumulacions de pluja molt importants a la Serralada Transversal i al Montseny.

Els dos episodis associats a aquest temporal també han anat acompanyats d’una notable alteració marítima, a causa del règim de vent de component est que s’ha mantingut durant força hores. Les boies oceanogràfiques han mesurat onatge superior als 3 metres d’alçada a la meitat nord de la costa, amb una onada màxima de 5,5 metres a Blanes dimarts a la tarda.

A poblacions com Cabanes, Torroella de Fluvià, Ventalló, Roses i Castelló d'Empúries el valors acumulats de les precipitacions en els dos episodis han superat els 100 mm.

Podeu consultar les dades de les precipitacions en aquest enllaç.

Avui dimecres encara s’esperen ruixats dispersos a Catalunya, més probables al nord-est, si bé no es preveuen acumulacions de pluja destacables. Dijous l’atmosfera s’acabarà d’estabilitzar.

D'altra banda el pantà de Boadella ha arribat al 93% de la seva capacitat segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua de primera hora d'aquest dijous. Ahir es van obrir les comportes.