S’avança en la creació del Centre Cívic del Poble Nou de Figueres

2010-05-31 10:54

El Govern municipal avança en la creació d’un nou centre cívic a la ciutat. El nou equipament, que complementarà els centres cívics de la Creu de la Mà i la Marca de l’Ham, s’ubicarà al barri del Poble Nou, als baixos del nº 20 del carrer Alexandre Deulofeu.

Ubicat en un dels locals de la promoció d’habitatges de protecció destinats a la gent gran i en règim de lloguer, el futur centre cívic tindrà una superfície útil d’aproximadament 320 metres quadrats, els quals es repartiran -tal i com consta en el projecte arquitectònic- en un vestíbul, un espai destinat a la recepció, una sala polivalent, cinc aules o sales de reunions, a més dels espais destinats a usos d’administració i a lavabos. L’execució del projecte es farà a través de finançament municipal i, a l’espera de la corresponent confirmació, d’una ajuda del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC)

“És un pas important per la creació d’un equipament molt necessari per la ciutat i pel barri del Poble Nou” explica la regidora d’Acció Cívica, Olga Carbonell, qui afegeix que “Figueres guanyarà un nou espai per estendre la important oferta que es desenvolupa en els centres cívics de la Creu de la Mà i de la Marca de l’Ham, a més de destinar-hi un espai per l’associació de veïns del Poble Nou”.

El director de l’Àrea i regidor de Participació Ciutadana, Xavier Besora, ha iniciat amb les associacions de veïns de la ciutat els treballs per potenciar l’ús de les seus d’aquestes entitats ciutadanes. L’objectiu és que es converteixin, a curt termini en una extensió dels centres cívics municipals pel que fa a activitats.