S'ha presentat l’Assemblea Territorial de l’ANC 'Guàrdia de la Muga' de Llers, Terrades, Sant Llorenç de la Muga i Albanyà

2014-05-04 21:00

Més d’un centenar de persones han assistit aquest diumenge, 4 de maig, a la presentació de l’Assemblea Territorial de l’ANC “Guàrdia de la Muga” que agrupa els membres, col·laboradors i simpatitzants de l’Assemblea Nacional Catalana dels pobles de Llers, Terrades, Sant Llorenç de la Muga i Albanyà.

L’acte, que s’ha dut a terme al Castell de Llers, ha comptat amb un parlament de l’historiador Jaume Sobrequés que ha destacat que res no podrà impedir que els catalans recuperin les llibertats que van perdre el 1714. En aquest sentit, ha destacat el 2010 com l’any més important de la història contemporània de Catalunya: “Després de veure com un tribunal espanyol tombava l’Estatut, el poble es va mobilitzar i de manera espontània milers de persones van començar a reclamar la independència, veient esgotades totes les altres vies. Ara, això -ha sentenciat Sobrequés- ningú no ho pot aturar”.

De la seva banda, el coordinador territorial de l’ANC, Carles Vinyes, ha exposat als assistents les línies d’actuació de l’Assemblea, que van des de l’organització d’actes i manifestacions com la Via Catalana fins a la recollida de signatures i la divulgació interior i exterior de la voluntat dels catalans a decidir sobiranament el seu futur. Vinyes ha convidat tothom a sumar-se a aquest esforç col·lectiu de manera il·lusionada.

El periodista Francesc Cruanyes ha conduït la presentació referint-s’hi com un acte als antípodes de la “crispació social que alguns s’estesten a veure-hi, tot el contrari” i ha manifestat que és justament el caràcter democràtic i pacífic  de la gent de l’ANC el que més dol als contraris del dret a decidir.

En acabat l’acte s’ha hissat una estelada a la torre del Castell de Llers.