Ruta de l'Art a Castelló d'Empúries del 14 al 16 d'octubre

2011-10-10 17:00

Del 14 al 16 d’octubre de 2011 la vila de Castelló d’Empúries organitza la Ruta de l’Art. Aquesta iniciativa cultural dirigida per l’Ajuntament i la pintora Anna Maria Constanseu s’inaugurarà el proper divendres 14 d’octubre a les quatre de la tarda amb l’obertura de la ruta; el recorregut s’iniciarà a l'Ecomuseu-Farinera i transcorrerà pels vint espais expositius. A continuació, a les 19h, es portarà a terme a la Basílica de Santa Maria l’acte central de la inauguració amb la presència de tots els artistes i la participació de la cantant Anna Basses i Rosselló. 

Paral·lelament a l’interessant recorregut artístic proposat per la Ruta de l’Art, cal afegir-hi diverses activitats complementàries. El dissabte dia 15 d’octubre al migdia, amb reserva prèvia, s’ha organitzat una visita guiada pel recorregut dels vint espais expositius. El mateix dissabte a les sis de la tarda, a la Basílica de Santa Maria tindrà lloc el concert Paisatges Harmònics.

El diumenge 16 d’octubre la Basílica de Santa Maria serà l’escenari de dues celebracions: la més matinera s’iniciarà a les 11 h. i serà una missa gregoriana presidida per Monsenyor Valentí Miserachs, director del Pontifici Institut de Música Sacra (PIMS) del Vaticà. I a les 16 h. més de 200 cantaires interpretaran diverses obres en el marc de la 4a Trobada General dels Grups de Cant Gregorià de Catalunya. A més, durant els dies de la IV Ruta de l’Art, el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV i l’Ecomuseu-Farinera organitzen tres jornades de portes obertes als espais museístics perquè els visitants puguin gaudir de forma gratuïta del binomi cultural entre l’art i el patrimoni històric.