Run4Cancer torna a Figueres el 4 de febrer

2018-01-10 12:00

Figueres tornarà a ser la seu altempordanesa del Run4Cancer, la cursa solidària provincial que organitza la Fundació Oncolliga Girona amb l’objectiu de promoure hàbits saludables i recaptar fons per ajudar els malalts de càncer de la demarcació i les seves famílies. La iniciativa, que se celebrarà el diumenge 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer, té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra en diferents comarques gironines al mateix temps. Enguany, a més de Figueres, hi haurà set seus més de la prova, en poblacions de sis comarques diferents: Olot (Garrotxa), Palafrugell (Baix Empordà), Planoles (Ripollès), Porqueres (Pla de l’Estany), Riudellots de la Selva i Tossa de Mar (la Selva) i Salt (Gironès).

L’esdeveniment, que arriba a la quarta edició, vol ser una activitat familiar on tothom tingui cabuda, per aquest motiu s’ofereixen dues modalitats de cursa: una de 5 km pensada per a tots els públics i per fer-la en família i una altra de 10 km pensada per a corredors habituals. En tots els casos el circuit és circular i transcorre dins de les poblacions i el seu entorn. La inscripció costa 8 euros si es fa de manera anticipada a través de la pàgina web www.oncolligagirona.cat o presencialment, al Pavelló Poliesportiu de Figueres, i 10 euros si es fa el mateix dia de la cursa (a partir de les 8.30 h).

La cursa començarà puntualment a les 10 del matí a totes les seus de l’esdeveniment. A Figueres la sortida serà des de la plaça central del Parc Bosc (Passeig Nou). En el moment de recollir el dorsal, l’organització entregarà a cada participant una samarreta i una bossa commemoratives, i a l’arribada hi haurà entrepà per a tothom.

Per a preparar la cursa, s’han organitzat un seguit d’entrenaments els diumenges 14, 21 i 28 de gener a les 10 del matí, amb sortida des de la plaça central del Parc Bosc. A la pàgina web de l’entitat es pot consultar el recorregut i tota la informació.

Incentivar la pràctica de l’esport com a hàbit saludable és un dels objectius d’aquesta activitat, però no l’únic. Participar-hi és també una manera d’ajudar a la lluita contra el càncer, ja que és una activitat solidària en la qual tot el que es recapta va dirigit a millorar la qualitat de vida dels que pateixen aquesta malaltia i dels seus familiars. Amb l’objectiu de fer més visible aquest objectiu enguany s’ha renovat totalment la imatge promocional de l’esdeveniment i s’hi ha introduït un nou eslògan: “Mou-te pel càncer”.

L’any passat es van recaptar 17.466,39 euros gràcies a les inscripcions dels participants i les aportacions solidàries de diverses empreses i entitats patrocinadores, com Dipsalut, Gran Jonquera, Armacell, Seat Proauto, Autocars Solà, Rotary Club Garrotxa. D’aquests, 4.081 euros corresponen a les inscripcions dels participants de Figueres.

Els diners es destinen a finançar els serveis que s’ofereixen des de l’Oncolliga com atenció psicològica, fisioteràpia, atenció familiar, atenció hospitalària, banc de perruques, reinserció laboral o programes educatius de prevenció del tabac.