Roses tindrà el Punt Lila durant la Festa Major al recinte firal i de barraques

2022-08-08 13:30

Roses tornarà a disposar d’un Punt Lila i Multicolor destinat a informar, prevenir i abordar actituds masclistes i agressions sexistes i LGTBIfòbiques durant el programa d’activitats de la Festa Major. Oferirà servei del 10 al 15 d’agost i estarà situat al recinte firal i de concerts de barraques, a l’antic Càmping Bahía.

Després de la bona valoració experiències prèvies dutes a terme en edicions anteriors de la Festa Major i del Carnaval de Roses, els departaments de Festes i d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania de l’Ajuntament, tornen a col·laborar conjuntament en aquest projecte de sensibilització i atenció personalitzada.

El Punt Lila i Multicolor ha quedat instal·lat aquest matí al recinte firal del Càmping Bahía,. D’aquesta manera es garanteix la proximitat del punt d’atenció a dues de les activitats que més públic atreuen durant la Festa Major, com són les fires i atraccions i els concerts de Barraques. Coincidint amb els concerts, el servei obrirà de 23 a 3.30 h els dies 10 i 11, mentre que els dies 12, 13 i 14 d’agost obrirà de 23 a 5.30 h.

El punt estarà atès en tot moment per un equip de professionals de la psicologia especialitzat en violència masclista i intervenció en crisi. En cas de veure o patir una agressió, cal dirigir-se al punt o bé trucar als telèfons d’emergències 112 o 900 900 120. Per donar a conèixer els serveis, es distribuîran cartells informatius per totes les barraques i espais del recinte, i també es col·locarà un altre amb els punts bàsics per fer de Roses una població lliure de sexisme.