Roses té a punt 13.000 quilos de sal per si hi ha nevades

2012-02-01 14:30

Amb motiu de la prealerta preventiva dels plans NEUCAT i PROCICAT (onada de fred) emesa per la Dir. Gral. de Protecció Civil de la Generalitat, l’Àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Roses ha estat treballant els darrers dies en la coordinació de les mesures de protecció i seguretat a aplicar en cas d’episodis de nevades o emergència en el municipi. La Policia Local recomana als veïns seguir els consells de seguretat i extremar la prudència en matèria de trànsit, en cas d’episodis de glaçades o neu.

Des de fa uns dies el municipi disposa de 13.000 kg de sal preparats per al seu ús en cas de necessitat. La Policia Local manté la comunicació amb la xarxa Rescat per a recepció d’alertes amb el CECAT i té establert seguiments amb els serveis Meteorològic, de Trànsit, etc. També s’han establert els avisos de seguiment i coordinació amb els centres sanitaris, s’ha revisat l’estat dels grups electrògens dels diferents espais i serveis necessaris per a la gestió d’emergències i s’han previst els efectius i personal a activar en cas que es produeixi alguna incidència.

Una altra mesura adoptada ha estat l’anul·lació dels regs automàtics i l’establiment de la prohibició de regar o mullar els carrers, per evitar la formació de plaques de gel.

L’episodi de fred més intens està previst a partir de dijous 2 de febrer, amb glaçades generalitzades, motiu pel qual la Policia Local recomana a la ciutadania estar informada de la situació meteorològica i seguir els consells d’autoprotecció per al fred a Consells per a onades de fred i la neu www.gencat.cat/interior/riscos/nevades.htm , facilitades pel Departament d’Interior de la Generalitat.

Tanmateix, demana que s’extremin al màxim les precaucions en la conducció per les condicions adverses que pot provocar la presència de neu i/o gel a les calçades de la xarxa viària i recorda que cal: augmentar la prudència en la conducció, moderar la velocitat per millorar l’adherència de les rodes, incrementar la distància de seguretat entre vehicles per tal d’evitar col·lisions, conduir amb suavitat i no realitzar frenades brusques per eludir lliscaments i evitar fer avançaments innecessaris.