Roses tanca la temporada de vela amb dos esdeveniments que portaran un miler de persones

2012-09-21 17:00

Roses clou la temporada nàutica 2012 amb l’organització de dos esdeveniments que aportaran un miler de persones entre esportistes, entrenadors, acompanyants i organització, i uns ingressos aproximats entre directes i indirectes d’un milió d’euros. Els dies 22, 23 i 24 de setembre es disputarà el Campionat de Catalunya de Laser Standard i la Regata To Be or not To Be. I de l’1 al 5 d’octubre el Campionat d’Europa de Laser Master.

El municipi de Roses va iniciar aquest 2012 una aposta per la celebració d'esdeveniments nàutics d'alt nivell, fet que l’ha situat com el municipi espanyol líder en el nombre de campionats d'Europa i del Món. En aquell moment es va estimar que la repercussió pel municipi seria d’unes 12.000 estades i un impacte econòmic de 2 milions d'euros, dades que hores d’ara es poden confirmar.

En la Regata To Be or not To Be reservada a la categoria de Master (regatistes a partir de 35 anys) hi figuren noms tan coneguts i destacats dins el món de la vela lleugera com Miquel Noguer qui, com a tripulant de Jane Abascal, va aconseguir a Tallin (en l’actualitat la capital d’Estonia) la medalla d’or de la Classe Flying Dutchman  als Jocs Olímpics de Moscou el 1980. Aquesta va ser la primera medalla d’or de la vela espanyola i el començament d’un seguit excel·lents resultats de Noguer. El català va ser considerat durant molts anys el millor tripulant mundial de la Classe Flying Dutchman.  En la Regata To Be or not To Be també hi participarà una altra llegenda de la vela de casa nostra, Mònica Azón, dues vegades campiona del món i una altra campiona d’Europa de la Classe Yngling els anys 2002 i 2006, a més de ser olímpica als Jocs Olímpics d’Atenes el 2004 i de Pequín el 2008. Aquesta proba i el Campionat d’Europa de Laser Master formen part del circuit català de Laser Master, compost per 8 competicions. Miquel Noguer i Mònica Azón, en Standard i Radial, són els regatistes que encapçalen les classificacions respectives.

Pel que fa al Campionat de Catalunya de Laser Standard el principal candidat a revalidar el campionat és Jordi Capella del CN Balís, el qual disposa ja de cinc títols de campió de Catalunya de Laser Standard, a més d’un Campionat d’Espanya juvenil i un bronze del Campionat d’Espanya absolut. L’any passat d’altra banda, Capella va finalitzar el Circuit Internacional de l’Europa Cup d’aquesta mateixa Classe en segona posició, imposant-se en dues proves d’aquest circuit, les celebrades a la població gallega de Vigo i a la portuguesa de Cascais.

D'altra banda el Campionat d’Europa de Laser Master serà el darrer esdeveniment de la temporada Roses 2012. Hi participaran 300 esportistes, provinents de 24 països de 4 continents. En la competició que tindrà lloc a partir de l’1 fins el dia 5 d’octubre hi seran esportistes de relleu tant en Laser Standard (masculí) com Laser Radial (femení i masculí)  i Laser 4.7 (femení).