Roses redueix un 5 per cent el pressupost de la Festa Major

2013-08-07 11:30

De l'11 al 18 d'agost Roses celebrarà la Festa Major amb una variada programació que inclou balls populars, competicions esportives, concerts, espectacles infantils i cercaviles.

La programació de les barraques d’enguany inclou els concerts de The Bazaga's (13 agost), Planeta 13 i Bongo Botrako (14 agost), Rumba Tramuntana (dia 15), Oques Grasses i Doctor Calypso (dia 16) i Roadhouse i Mojinos Escozíos, tancant la festa el dia 17 d'agost. Tots els concerts són gratuïts.

En l’apartat de festes populars i tradicions, diverses activitats tornaran a envair els carrers de la població, com és el cas de les matinades i cercaviles de gegants, les audicions de sardanes, els castellers, els balls populars, la Festa de les Cucanyes, la missa internacional Oikoumene, el lliurament de la Dracma de Plata de Roses, les danses tradicionals, o l'espectacle de focs artificials de fi de festa (que enguany passen a celebrar-se el dia 18 en comptes del 15, com a acte de cloenda de la Festa Major).

L’apartat esportiu també tindrà una forta presència, amb la realització de tornetjos que, per la seva extensa trajectòria, han assolit ja la categoria d’històrics. És el cas de la Travessia de natació al Port de Roses, que enguany arriba a la seva 77a edició, el Trofeu de Petanca de Festa Major (37a edició), o el 22è Campionat local de vòlei platja.

Un estalvi de 7.500 €

D’acord amb l’actual context econòmic, i com ve succeint en els darrers anys, l’Àrea de Festes del consistori rosinc ha parat una molt especial atenció a reduir al màxim els pressupostos de les distribucions, serveis i contractacions de la festa major d’enguany. Així, tot i mantenir la programació, el consistori ha aconseguit rebaixar el pressupost destinat a la Festa Major en més d'un 5% respecte l'any 2012, passant dels 151.000 € als 143.500 €.

Per donar a conèixer tota la programació, l’Ajuntament ha editat un total de 5.000 programes de mà i 4.000 revistes de la Festa Major. Les revistes, a més del programa detallat d'activitats, presenta diferents articles sobre art monetari rosinc, el Castell de la Garriga, la transformació del restaurant elBulli a elBulli foundation, arquitectura moderna de Roses, un recull fotogràfic pertanyent a la col·lecció Benet Fonolleras, i els poemes guanyadors de la passada edició dels Jocs Florals de Roses.

Programa Festa Major 2013.pdf (128453)