Roses recupera el blues el 15 de juliol

2011-07-08 14:00

El proper divendres 15 de juliol Roses viurà la “Nit de Blues”, que tindrà lloc a la plaça del Teatre. La sessió s’iniciarà a les 20.30 hores amb el taller d’harmònica que tindrà lloc a la població al llarg de la propera setmana i, a continuació, actuaran les formacions Soul Choir Barcelona i Andreu Martínez Band.

Amb l’organització d’aquesta nit de concerts, que compten amb la col·laboració de l’associació Viumúsika, l’Ajuntament vol retornar el protagonisme a la música blues dins la programació de les nits d’estiu a Roses. L’objectiu és recuperar progressivament el posicionament que Roses havia assolit dins el panorama musical del blues, jazz i gospel, al llarg de les disset edicions del Festival de Blues realitzades fins l’any 2009 al municipi.

La vetllada musical del proper divendres s’iniciarà a les 20.30 h, amb l’actuació dels professors i participants en el taller d’harmònica que tindrà lloc al llarg de tota la setmana a Roses, i que enguany arriba a la seva setena edició. Les classes, impartides per Greg Zlap i Joan Pau Cumellas, se succeiran de dilluns a divendres en horari de matí i tarda al Teatre Municipal, i tindran com a clausura l’actuació de divendres.

A continuació, a les 22 h, arribarà el concert de la formació Soul Choir Barcelona, integrat per un equip de 12 músics, i nascut l’any 2009 de la necessitat d’actualitzar el gospel, però sempre mantenint l’esperit cerimoniós d’aquesta música tradicional. El repertori barreja influències dels espirituals, de clàssics dels soul i del pop, del gospel més contemporani.

Per acabar la nit, Andreu Martínez Band omplirà la plaça del Teatre del seu estil únic, ple de frescor i originalitat. El seu estil és versàtil, capaç d’enllaçar riffs amb blues, passant per la improvisació del jazz, amb contundents punts del rock, el groove del funk o les melodies del pop.

El regidor de cultura de l’Ajuntament de Roses, Marc Danés, remarca que “tenim el clar propòsit de recuperar una programació estable d’estiu, que torni a col·locar Roses com a referent en els escenaris musicals del blues. En aquests moments hem iniciat ja els contactes amb professionals del sector i estem estudiant diferents propostes per cercar el format i condicions més atractives per a la celebració d’un nou festival per a l’estiu de 2012”.