Roses proposa 15 experiències per aprendre jugant

2013-09-24 12:00

Tallers pràctics de genètica, experiments, màgia, ciències del mar, paleontologia, meteorologia, fotografia o astronàutica, són algunes de les activitats que proposa el programa Aprenem Jugant impulsat per l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses, durant el període setembre-desembre 2013. Els interessats a experimentar aquesta nova manera, lúdica i innovadora, d'apropar-se al coneixement, poden inscriure's a les diferents activitats entre el 30 de setembre i el 4 d'octubre. Totes les activitats són gratuïtes.

L' Aprenem Jugant és un programa de l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses, nascut el passat mes de maig amb l'objectiu d'aportar propostes educatives als infants i joves del municipi, que els permeti apropar-se al coneixement d'una manera lúdica i divertida durant el seu temps lliure. La finalitat que es busca no és altra que donar resposta a la curiositat d'infants i joves, tot potenciant la vocació per interessar-se i aprendre més enllà del l’activitat lectiva formal, fora de l'escola.

Davant la bona valoració realitzada per les famílies participants en les activitats del passat mes de juny, on els infants i joves es van mostrar satisfets o molt satisfets, l'Ajuntament ha preparat ara, de cares a la temporada tardor-hivern, un nou programa consolidant les activitats que van assolir un major èxit (tallers d’experiments i de màgia) i ampliant l’oferta amb noves i variades activitats. A més, les propostes no només s'adrecen a infants i joves, sinó també a les seves famílies i als centres educatius.

Totes les activitats han estat formulades d'acord a una clara base educativa, i seran dinamitzades per professionals, entitats o empreses especialitzades en cadascuna de les matèries. Les activitats es divideixen en funció de les franges d'edat, atenent les característiques i necessitats de cada grup.

Les activitats programades per a infants i joves tindran lloc els dissabtes compresos entre el 19 d'octubre i el 14 de desembre. Les inscripcions, per la seva banda, es podran realitzar entre el 30 de setembre i el 4 d'octubre a les oficines de l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament ( pl. Catalunya, 8, 1r pis. Horari de 10 a 14 h). Totes les activitats són gratuïtes.

Pensant en les famílies, s'incorporen també al programa dues xerrades plantejades de manera interactiva, per tal que els pares i mares assistents puguin, si ho desitgen, interaccionar amb els ponents i resoldre dubtes: la Dra. Rosa Jové, i el Dr. Oscar Garcia parlaran de “La criança feliç dels 0 als 6 anys “ i “Tot el que podem aprendre amb els Video Jocs”, respectivament.