Roses presenta un programa de Festa Major amb una trentena d'activitats

2023-07-25 13:00

L’alcalde de Roses, Josep M. Martínez, i la regidora de Cultura i Festes, Sílvia Ripoll, han presentat el programa d’actes de la Festa Major de Roses que, entre el 10 i el 15 d’agost, oferirà una trentena d’activitats que ompliran places i carrers  d’espectacles per a tots els públics, tradicions i diversió. Per la seva banda, la Revista de Festa Major, disponible des d’avui, dedica enguany el seu reportatge central a la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives i ofereix un recull fotogràfic de la construcció de Santa Margarida, amb imatges datades dels anys 1965 i 1966.

En compliment de les mesures aprovades per afrontar la situació de sequera excepcional a Catalunya, enguany no se celebraran les activitats Tobogan aquàtic ni Festa de l’Escuma. La diversió infantil, però, seguirà garantida amb activitats com l’escape room al carrer ‘Missió espacial’, una proposta per demostrar les habilitats i perícia familiars i solucionar reptes al llarg d’un recorregut que tindrà el seu punt de sortida des de la plaça del Teatre. Contes a la Fresca a la Biblioteca, els espectacles Farsa de Farsants, gegants, correfoc i les atraccions instal·lades al recinte firal de l’antic càmping Bahía entre el 10 i el 20 d’agost, completaran la programació infantil.

Cal destacar que el dia 16 d’agost es realitzarà el 'Dia del nen', amb tiquets a 2 € i el ‘Dia sense soroll’, per facilitar l’accés a persones amb hipersensibilitat auditiva.

9 concerts gratuïts a les barraques de Festa Major

Cinc dies de concerts a càrrec de nou formacions musicals és la proposta del Departament de Festes per a l’espai de Barraques de la Festa Major de Roses d’enguany. Les colles de Carnaval seran les encarregades d’oferir el servei de bar i restauració al recinte, mentre que l’escenari aplegarà entre el 10 i el 14 d’agost les actuacions de Balkan Paradise Orchestra, Buhos, El Pony Pisador, Somboits, Hotel Cochambre, Flashy Ice Cream, Orquestra Maribel, Ariadna Vieyra i la Gira105 dels DJs de RAC105.

Matinades, cercavila, ball de gegants, Dracma de Plata... tradicions que es mantenen ben vives a Roses

La nit de diumenge 13 d’agost, tindrà lloc el Correfoc a càrrec dels diables Els Senyors del Foc i Factoria de So. Realitzarà un recorregut amb sortida des de la plaça del Teatre Municipal i finalització a la Ciutadella.

El dimarts 15 concentrarà el gruix d’activitats al carrer i tradicionals i la Festa Major esclatarà de bon matí amb tota la música i color de les matinades i la cercavila de la Colla Gegantera de Roses. A continuació se celebrarà l’ofici solemne de Festa Major a l’església de Santa Maria de Roses i, tot seguit, al Teatre Municipal, l’acte de  liurament de la Dracma de Plata, màxima distinció amb què el consistori reconeix persones, entitats o col·lectius que destaquen per la seva aportació al municipi o per la contribució que fan a la projecció del mateix, ja sigui des d’una vessant cultural, assistencial, esportiva, educativa...

La festa i l’animació al carrer continuarà a la tarda amb la realització de la 27a  Trobada Gegantera de Roses, que tornarà a fer lluir gegants i capgrossos arribats d’arreu de Catalunya, amb un ball final que enguany tindrà lloc a la plaça de les Botxes.

Visita a la Ciutadella, focs d’artifici i concert al passeig tancaran la Festa Major

Dimarts 15 d’agost, rosincs i visitants acomiadaran la festa a partir de les 20.30 h, amb una visita teatralitzada a la Ciutadella que donarà pas als Focs d’Artifici. Mentre, al passeig Marítim, el grup Yo suspendí EGB amenitzarà l’espera fins a l’inici del Castell de Focs (23 h) i, un cop finalitzat aquest, posarà música i ball a la fi de festa.

revista festa major 2023.pdf (5397243)