Roses inicia la seva millor temporada de creuers amb 13 escales i 4.000 passatgers

2014-05-05 10:30

El port de Roses ha donat avui el tret de sortida a la temporada de creuers 2014 que s’allargarà fins al 16 d’octubre. Roses rebrà aquest any 13 escales de creuer i 4.000 passatgers, multiplicant per quatre el nombre de passatgers i pràcticament triplicant la quantitat d’escales, respecte a la temporada anterior. Així, el port rosinc assolirà un  rècord històric en creuers i passatgers que l’ajudarà a posicionar-se amb força entre les companyies de creuers que busquen destinacions singulars en els itineraris per la Mediterrània.

Roses és un dels tres ports gestionats per Ports de la Generalitat que rep tràfic de creuers. Aquesta temporada Roses, Palamós i Sant Carles de la Ràpita rebran en conjunt 53 escales de creuer i 41.000 passatgers. Aquestes xifres representen un increment del 32% en el nombre de passatgers respecte el 2013, així com un 23% més d’escales. L’activitat creuerística deixarà a la Costa Brava i les Terres de l’Ebre un impacte econòmic estimat en 3 milions d’euros.

Les institucions catalanes estan duent a terme una important tasca de potenciació de l’activitat de creuers en els principals fòrums de la indústria creuerística arreu del món. La marca Costa Brava Cruise Ports és la suma dels esforços de Ports de la Generalitat, els ajuntaments de Roses i Palamós, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i les cambres de Comerç de Girona i Palamós per promocionar els ports de Roses i Palamós i la seva destinació turística. Així com, la marca Delta Ebre Port en què a més de l’Administració Portuària hi són l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, el Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre i la Cambra de Comerç de Tortosa. Aquestes institucions a través de les dues marques promouen els tres ports i el seu destí en el mercat creuerístic internacional.