Roses i Vilafant incloses en el toc de queda

2021-07-20 19:40

Roses amb una incidència de 578 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants i Vilafant amb 533 entren en la llista de municipis on es vol aplicar el toc de queda. A partir del cap de setmana vinent, l'executiu català proposa prorrogar aquesta mesura 7 dies més per 165 municipis.

La pròrroga necessita la validació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, perquè les mesures afecten drets fonamentals, i inclou les restriccions en l’aforament dels espais de culte i la limitació de 10 persones com a màxim en les reunions, tant en l’àmbit públic com privat, que ja es van demanar la setmana passada.

Si es valida, la nova mesura s'aplicarà a partir del divendres 24 de juliol, quan restaran prohibits els desplaçaments i la circulació per les vies públiques de Roses entre les 01.00 hores i les 06.00 hores.

La decisió de prorrogar les restriccions arriba després de constatar que la situació pandèmica continua sent dolenta i preocupant. Si bé l’augment del nombre de persones contagiades de menys edat es frena, la transmissió es desplaça a edats més elevades i continua creixent el nombre de persones ingressades.